Mirjam – holistika

Mirjam Hakkaja on tuntud ja tunnustatud juhtimis- ja nõustamiskogemusega ettevõtja ning kõrgesti koolitatud kultuuritundja ja psühholoog. Läbi elu on teda kandnud ja kannustanud tahe õppida, areneda, kaasa minna ja sügavuti mõista. Need, kel on olnud õnn Mirjami kõrval kõndida, hindavad tema optimismi, kustumatut elujanu ja võimet olla toeks. Mirjami naeratuse taga on alati põhjalik kodutöö ja sellest tulenev teadmine. Neid teadmisi on ta jaganud paljudes kirjutistes ja 2019 ilmunud raamatus “Elu puudutus”.

Fotograaf: Kristjan Järv

Kolme kodumaise ülikooli kõrvale on mahtunud õpingud Indias ja Šveitsis, rännakud eneses ja maailma eri paigus. Rännakuid on pakkunud ka tema neli last vanuses 13-30 – kõigi oma tuhande tegemise kõrval ütleb ta alati stopp, kui teda vajab pere. Mirjam on ema.

Kuidas ta jõuab? Kuidas selle kõigega hakkama saab?

See hakkaja naine (jah, Hakkaja on tema päris nimi) on kukkumistes õppinud tõusma. Ta on naise nõrkused kodeerinud tugevusteks. Ajurveeda õpetaja ja praktikuna, peatumatu õppijana, on ta olnud õpetajaks paljudele naistele. Mirjam teab, kuidas luua harmooniat kõigis eluvaldkondades ja nende vahel, kuidas hoida naise vaimset ja füüsilist tervist.

Mirjam on õppinud koolis erialasid, mis on näivalt raamidesse suruvad, ette määratud, isegi kuivad (filoloogia, äri, …). Tema tegelik Mina on aga looja natuur. Ta oskab selle panna kõigesse, mida teeb, igasse kohtumisse ja koos olemisse. Vaid nii, ütleb Mirjam, on naine tugev ja lõppematu allikas nii endale kui teda ümbritsevale. See ongi Elu puudutus.

Ka meie koolituste puhkepausidel leiab ta alati minutilise harjutuse, mis paneb inimesed särama, annab jõudu ja hoogu, sisemist kindlust ning veendumust, et mõte loob reaalsuse. Nähtavas maailmas on see tütarlapselik tegelane oma teise ajupoolega mõistuseinimene, kalkuleeriv tegutseja ja asjalik korraldaja. Temale võib loota!

Tule veendu selles kõiges Maison koolitustel.

1 Comments on “Mirjam – holistika”

  1. Pingback: Elu ratas – Maison Solutions

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: