Paul – äriplaani finantsosa

Paul ei ole Paul. Paul on nähtus. Nagu vikerkaar, mida silmitsedes ei saa aru, milline toon on peamine ja milline sinu lemmik. Usume, et tema 10 000 õpilast erinevatest kõrgkoolidest rahunevad – isegi aastaid Pauliga lähedalt suheldes jäävad need vikerkaare värvid üksteisesse sulanduvateks ja mitte puhasteks ühe nimetajaga toonideks, vaid pidevalt edasi muutuvaks kaleidoskoobiks, mida ette aimata on võimatu, kuid mis vastupandamatult kisub uurima, milline on järgmine kombinatsioon.

Pauliga ei ole kunagi igav – kui te ei tea täpselt, kuidas tekib vikerkaar või nt mis asi on valgustusaja algul leiutatud kaleidoskoop, hakkaks ta teile rõõmsalt ja rahulikult selgitama nende asjade füüsikat, mehaanikat, ajalugu, filosoofilist mõju ja etümoloogiat. Sama on ka Pauli ja numbritega – nende kokku-lahku sättimise kõrval leiate ennast maksunduse tunnis või, oh õudu, äriplaani Exceli tabelitega maadeldes, aeg-ajalt Urantia püüdmatutest sügavustest või antiikaja inimeste mõtetest. Lisaks uurivale vaimule on Paul vapper jalgrattur, osaleb mitmetes innovatsiooni ja tulevikutehnoloogiate mõttegruppides, harib pidevalt ennast ja teisi.

Paul Tammert: ärikoolitus ei ole täiuslik numbriteta

Numbrid armastavad Pauli ja Paul paneb teid numbreid austama

Maison koolitused

Rääkida Paulile meeldib – uurige tema lugematuid kirjutisi Vikipeedias, mis selgitavad muidu ulmena tunduvaid rahasüsteeme, tuleviku stsenaariume, inimeste suhtlemist kauba ja väärtuse maailmas. Teistele meeldib Pauli kuulata ja ta on oodatud külaline Maison Mentorklubis, Eesti Rooma Klubis, YouTube kanalitel. Pauli raamatuid loetakse nii õpilaste kui õpetlaste ringis. Veel üks teistmoodi asi, mis Pauli raamatutega kaasa käib – kui enamik kirjatsuradest püüavad sellega ka oma fiskaal-lohke tasandada, siis Pauli raamatud on tasuta. Kui küsite, maksab ta isegi saatmise eest. Miks küll? Paul arvab, et raha teenida tuleb teisi aidates ja toetades, talle antud tarkused on aga ühisvara.

Pole imestada, et see ühel 1. jaanuari hommikul sündinud leiutaja, filosoof, poliitik, õpetaja, lektor, kirjamees ja ennekõike üks paremaid maksunduse spetsialiste Eestis, on jäänud silma ja et teda on kutsutud olema Tark Mees Taskus Tiit Vähist kuni Parlamendini, linnavalitsustest kuni mitmete kõrgkoolideni (TTÜ’s, EBS’s, Sisekaitseakadeemia). Vaata lisaks Wikipediast.

Maison koolitustel ettevõtlikele aitab Paul näha, et numbrid pole Su vaenlased vaid kasulikud tegelased ja et nende taga peituv maailm on põnevik oma konkreetsuses ja ääretuses samal ajal.

Õppige numbritest lugu pidama
ja neist saavad teie ustavad abilised

Paul Tammerti tasuta e-raamatud leiad siit. Siin veel lisaks kursusi süvaõppeks.

Avarda silmaringi: ERK avalikud ettekanded 2021. Rahamajandus.
Paul Tammert
Alternatiivsed rahasüsteemid: Majandusmudel, rahasüsteem ja muutuste aeg.

Leave a Reply

%d