Kuidas olla negatiivne kangelane sotsmeedias polnud inimestel keeruline välja mõelda. Kriitikat, arvustusi, isegi pori või laustobedusi võib ja saab täna levitada kes iganes. See on tasuta. Hoopis vähem näeme sotsmeedias julgust kiita, tunnustada, tõmmata positiivset tähelepanu ja sellega silma jääda.

content woman using laptop on floor

Väga meeldiv on ka Maison kursustel olnud saada kiitust ja siiraid tänusõnu nii kirjades kui suuliselt. Kui Sa aga tahaksid sel aastal lisada positiivsust pikslite maailma, toetada kedagi või mõnd tegemist nt Meta kanalitel siis mis oleksid head võimalused selleks?

Alustame sellest, kui tahaksid mõnd ettevõtet otse tänada:

  1. Leia selle ettevõtte FB leht ja sealt soovitus (testimonials). Kirjuta oma.
  2. Kui selle ettevõtte leht lubab lisada postitusi, siis tee selline. Sageli on filtriks pandud lehe omaniku kontroll postituste üle. Postitus on tore võimalus positiivsust lisada, sest seda saab hiljem jagada ja võimendada.
  3. Hea nipp on teha selle ettevõtte lehele, kui see on lubatud, postitus, kus küsid midagi. Küsimusele vastamine on hea võimalus näidata sellel äril, et ollakse ekspert, esitleda oma toodet/teenust pisut teisel moel jne. Ka pakub see FB lehe elavdamise võimalust ja näitab, et see leht on suhtlusvahend, ergutab ka teisi oma mõtteid lisama.
  4. Kui sellel lehel on kas üritusi või postitusi, mille kommentaariks sobiks Sinu positiivse kogemuse välja toomine, siis kasuta ometi seda võimalust.

Tõmba tähelepanu ettevõtetele, mis on Sind hästi teeninud

  1. Kõige lihtsam viis on kasutada oma postitustes “Check in” nuppu – jätad märke, mis viitab selle äri lehele, millele tahaksid tähelepanu tõmmata. Nt kui ostsid midagi, mis oli just see mis vaja, pane viide poele, kust selle said. Kui Su päeva muutis helgemaks kellegi teenindus, leia aeg ja võimalus mina-postituste vahele lisada ka mõni hea mõte teiste kohta. Kuidas koer külale, nii küla koerale.
  2. Kirjuta postitus oma lehele või isiklikule kontole. Seda näevad Sinu lugejad. Positiivsust lisad sellega ju ka oma lehele – näed ja märkad teisi, lood sellega võrgustikku ja julgustad teisi ettevõtjaid just neid võtteid kasutama. Saad selle äramärkimist siduda oma ettevõtte postitustega, missiooni või visiooniga.

Kogukondlik tunnustus:

  1. Olen ikka soovitanud uurida gruppe ja võrgustikke, mis Sinu tegevusega seotud. Ka mõnes grupis oma hea kogemuse jagamine on suurepärane võimalus positiivset lisada. Pealegi . Jälle, kasu kahepoolne – jääd ka ise meelde positiivse märkajana.
  2. Me kõik kommenteerime teiste postitusi kas emotikonidega või kommentaaridega. Siin saad kas tasakaalustada kellegi negatiivsust (hei, mul on häid näiteid…) või liituda positiivsete märkajatega (tore, ka minul on hea kogemus…)

Eestlane on tuntud kui kidakeel ja pigem torkav või torisev kui häid emotsioone vabalt ja häbenemata jagaja.

say thank you wooden scrabble tiles

Me saame seda kuvandit muuta. Ise. Iga päev oma tegemisi jälgides ja iga oma postituse või reaktsiooniga pisut maailma muutes.

Kui Sul on mõni lisanipp, kuidas sotsmeedias positiivset tähelepanu jagada, anna sellest teada. Me proovime ka ja võimendame sellega Sinu ideed.

Leave a Reply

%d